Varovanje podatkov

ADVAMED D.O.O.  Vodovodna cesta 99, Ljubljana, 1000 Ljubljana DŠ:SI90951476

 


sprejema naslednji:


Pravilnik o varovanju osebnih podatkov
(v nadaljevanju: pravilnik)


Vaše strinjanje s pravilnikom

Zasebnost in varnost osebnih podatkov sta za nas zelo pomembna, zato si ves čas prizadevamo zagotavljati ustrezne tehnične in organizacijske postopke in ukrepe z namenom varovanja vaših pravic na področju varstva osebnih podatkov. S tem pravilnikom določamo, katere osebne podatke obdelujemo v okviru izvajanja spletne strani in izvajanja naših storitev ter kako jih obdelujemo. V pravilniku opisujemo tudi postopke in ukrepe za varovanje osebnih podatkov ter vas seznanjamo z vašimi pravicami v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.

Ta pravilnik je objavljen na spletni strani www.advamed.si (v nadaljevanju: spletna stran) in se lahko z njim seznani vsak obiskovalec spletne strani. Šteje se, da z obiskom spletne strani sprejemate pogoje varovanja zasebnosti, ki so opisani v tem pravilniku. Če se z opisanimi pogoji ne strinjate, prosimo, da nam preko spletne strani ne posredujete nobenih osebnih podatkov.

Zbiranje osebnih podatkov

Ob obisku spletne strani imate možnost, da nam posredujete določene osebne podatke, kar vam bo omogočilo uporabo nekaterih naših storitev, npr. pri prenosu priročnikov. Ti osebni podatki so vaše ime in elektronski naslov ali morebitni drugi podatki, ki omogočajo osebno prepoznavanje. Posredovanje vaših osebnih podatkov je vedno prostovoljno. Zagotavljamo vam, da sami ne zbiramo nobenih podatkov v okviru vašega obiska spletne strani, ki bi nam omogočali vašo identifikacijo.

Zbiranje splošnih informacij

V okviru spletne strani uporabljamo storitev ponudnika Google, Google Analytics, ki omogoča zbiranje standardnih podatkov o obiskih spletne strani. Podatki, pridobljeni v okviru Google Analytics, so zgolj statistični in analitični ter ne omogočajo identifikacije posameznikov. Nobeni tretji osebi (vključno z Google-om) ne dovoljujemo ali omogočamo identifikacije obiskovalcev spletne strani.

Piškotki

Piškotki so podatkovne datoteke, ki se naložijo na napravo obiskovalca spletne strani z namenom zbiranja standardnih informacij o obiskih spletne strani ter za ugotavljanje interesov obiskovalcev spletne strani. Ti podatki se potem uporabijo z namenom, da se spremlja uporaba spletne strani in pridobivajo statistični podatki o aktivnostih, povezanih s spletno stranjo. Informacije, ki jih zbiramo s piškotki, se ne uporabljajo za ugotavljanje istovetnosti obiskovalca spletne strani.

Obiskovalec spletne strani lahko ohrani nadzor nad piškotki tako, da jih zbriše – več o tem na aboutcookies.org ali www.allaboutcookies.org. V tem primeru bo moral obiskovalec spletne strani ročno vnesti nekatere nastavitve vsakič, ko bo obiskal spletno stran, nekatere storitve in funkcionalnosti pa mogoče ne bodo delovale.

 

Povezave na socialna omrežja

Spletna stran omogoča povezave na socialna omrežja (Facebook, Facebook skupine, Instagram), ki so označene z ustreznimi logotipi socialnih omrežij. Če preko naše spletne strani uporabite povezavo na socialno omrežje, se preko vašega brskalnika vzpostavi neposredna povezava na spletno stran socialnega omrežja. Način in obseg obdelave osebnih podatkov v okviru spletne strani socialnega omrežja je v izključni pristojnosti ponudnikov socialnih omrežij.

Spletna stran socialnega omrežja prejme podatek, s katere spletne strani ste uporabili povezavo za dostop do socialnega omrežja, in sicer tudi v primeru, ko niste registrirani uporabnik socialnega omrežja. Če ste registrirani uporabnik socialnega omrežja in ste prijavljeni na svojem uporabniškem računu medtem ko obiskujete našo spletno stran, lahko spletna stran socialnega omrežja poveže obisk naše spletne strani z vašim uporabniškim računom, prav tako lahko zazna tudi druge vaše interakcije. Če se želite temu izogniti, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz svojega uporabniškega računa socialnega omrežja. Prav tako lahko onemogočite povezavo do socialnih omrežij preko ustreznih nastavitev vašega brskalnika.

Da bi bili ustrezno seznanjeni z namenom, obsegom in načinom obdelave vaših osebnih podatkov v primeru dostopa do spletnih strani socialnih omrežij, vam priporočamo, da si preberete politike varovanja zasebnosti posameznih ponudnikov socialnih omrežij.

Nagradne igre

Organizator se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Sodelujoči v nagradni igri Organizatorju kot upravljavcu osebnih podatkov dovoljujejo, da, do preklica sodelujočega, vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko zbranih osebnih podatkov nagrajenih in registriranih uporabnikov izključno za namene obveščanja o nagradni igri in namene obveščanja o ponudbi, novostih in ugodnostih ter druge namene trženja Organizatorja.

Organizator se zavezuje, da osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi.

Organizator uporablja in obdeluje izključno osebne podatke, posredovane s strani sodelujočih v nagradni igri (ime, priimek, e-mail, naslov). Le Sodelujoči je odgovoren za točnost in pravilnost podanih osebnih podatkov, ter je Organizatorja dolžan obvestiti o vsakršni spremembi le teh.

Sodelujoči ima pravico kadarkoli zahtevati informacijo o svojih osebnih podatkih, ki jih obdeluje Organizator, ter ima pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi osebnih v primerih,  ki jih Organizator temelji na obstoju legitimnih razlogov za obdelavo, v vsakem primeru pa v kolikor Organizator osebne podatke uporablja za potrebe neposrednega trženja.

Za uveljavitev svojih pravic in obveznosti v zvezi z uporabo osebnih podatkov, se sodelujoči obrne na e-naslov sales@advamed.si  oziroma naslov Organizatorja.

Vsi osebni podatki bodo zaščiteni z ustreznimi organizacijskimi in tehničnimi ukrepi, ter se bo z le temi ravnalo zakonito in pošteno, v skladu z veljavnimi predpisi s področja zaščite osebnih podatkov.

Osebni podatki se bodo uporabljali in bodo hranjeni do preklica s strani Sodelujočega, razen v kolikor zakon predvideva drugače.

Priporočila

Na spletni strani objavljamo tudi izkušnje uporabnikov naših storitev, vključno z njihovim imenom in fotografijo. Pred objavo pridobimo soglasje vsake objavljene osebe.

Vsebine in storitve drugih ponudnikov

Na spletni strani omogočamo tudi prehod do vsebin in storitev drugih ponudnikov (trženjske vsebine). Ko dostopate do teh vsebin in storitev, imajo drugi ponudniki lahko vpogled v vaš IP naslov.

Uporaba elektronske pošte

V okviru uporabe spletne strani vam omogočamo, da z nami izmenjate elektronsko pošto. Ob tem nam posredujete svoj elektronski naslov, ki ga lahko uporabimo za obveščanje o svojih člankih, produktih naših partnerjev, storitvah, ponudbah, novicah, dogodkih in drugih informacijah, za katere izrazite zanimanje. Elektronsko pošto vam bomo poslali sami ali pa jo bo v našem imenu poslal naš pogodbeni partner, ki za nas izvaja te storitve.

Uporaba vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za namene, s katerimi vas seznanimo takrat, ko nam osebne podatke posredujete.

Osebni podatki, ki jih skladno s tem pravilnikom obdelujemo v okviru svoje spletne strani, so namenjeni izključno za našo lastno uporabo. Vaših osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo razkrili tretjim osebam za namen njihovega neposrednega trženja ali prodaje in za katerikoli drug namen, ki ni skladen z namenom, za katerega so bili osebni podatki zbrani. V določenih izjemnih primerih smo dolžni osebne podatke razkriti na podlagi zakona ali odločbe sodišča.

Zakonita podlaga

Posamezne osebne podatke lahko obdelujemo zaradi svojih naslednjih zakonitih interesov:

·         zagotavljanje varne, optimalne, učinkovite in posameznikom prilagojene uporabniške izkušnje pri uporabi naših produktov in spletne strani,

·         zagotavljanje informacijske varnosti naših sistemov,

·         predstavitev naših produktov in storitev partnerjev,

·         odprava napak in izboljšanje delovanja spletne strani,

·         stalno izboljševanje vsebine spletne strani,

·         statistična analiza obsega in zgodovine obiskov spletne strani, ki ne omogoča identifikacije posameznikov,

·         statistična analiza uporabe storitev.

Če bi vam želeli v posameznem primeru posredovati e-novice ali v razmerju do vas izvajati katero drugo obliko neposrednega trženja, bomo od vas predhodno pridobili  privolitev (soglasje), razen v primeru, ko bomo razpolagali z drugo ustrezno zakonito podlago. Omogočili vam bomo, da svojo privolitev kadarkoli prekličete na enako enostaven način kot je bila privolitev dana.

Pravice posameznikov

Posameznikom zagotavljamo pravice kot jih določajo predpisi s področja varstva osebnih podatkov.

Morebitne zahteve za dostop, popravek, izbris, omejitev obdelave ali prenosa osebnih podatkov, ki so v našem upravljanju, lahko v okviru svojih pravic posredujete na naslov sales@advamed.si. Pridržujemo si pravico od vas zahtevati ustrezno dokazilo o identiteti preden začnemo obravnavati posamezni zahtevek.

Omogočamo vam brezplačen dostop do vaših podatkov, vendar pa si pridržujemo pravico dostop do osebnih podatkov zaračunati ali pa vašo zahtevo zavrniti v primeru, če je ta očitno neutemeljena ali pretirana ali se ponavlja.

Iznos osebnih podatkov v tretje države

Osebnih podatkov ne iznašamo v tretje države. Strežniki, na katerih shranjujemo svoje podatkovne baze, se nahajajo izključno v Evropski uniji.

Rok hrambe osebnih podatkov

Osebne podatke hranimo samo za čas, ki je potreben za izpolnitev namena, za katerega so bili osebni podatki zbrani, za daljše časovno obdobje pa samo v primeru, če takšna dolžnost izhaja iz veljavnih predpisov oz. če je to potrebno za izpolnitev naših pravnih obveznosti ali reševanje sporov.

Pravica do pritožbe pri nadzornem organu

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, kakor tudi pravico do pravnih sredstev zoper odločitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa ter pravico do odškodnine.

Veljavnost pravilnika

Ta pravilnik začne veljati z dnem 1.1. 2019

Pridržujemo si pravico do spremembe tega pravilnika, pri čemer vas bomo o vsaki spremembi obvestili z objavo na naši spletni strani najmanj 10 dni pred njeno uveljavitvijo.

Datum spremembe: 5. 1. 2019