• Zapisal/a: text_none_author
  • Objavljeno v: Prispevki
  • Ustvarjeno: 2017-11-01
  • Ogledov: 1908
  • Komentarjev: 0

Oskrba ran in zaščita ogrožene kože

Pravilna oskrba ran in zaščita ogrožene kože je pri procesu zdravljenja ran bistvenega pomena. Veliko je odvisno od nas in naše izbire preparatov namenjenih hitrejšemu in pravilnemu celjenju. S tem imamo v mislih predvsem oskrbo in zdravljenje ran, odrgnin, manjših opeklin, preležanin, ulkusov, na zdravljenje diabetičnega ter atletskega stopala, ekcemov.  

Kadermin – izdelek za oskrbo ran in zaščito ogrožene kože

Kadermin je antimikrobno pršilo v prahu za oskrbo ran in zaščito ogrožene kože. Je formuliran prah, ki se uporablja za oskrbo in zdravljenje ran, odrgnin, manjših opeklin, preležanin, ulkusov, pri zdravljenju diabetičnega ter atletskega stopala, ekcemov. Kadermin ščiti pred vdorom mikroorganizmov in pomaga pri obnovi fizioloških procesov, ki so pomembni za normalno regeneracijo tkiva.  Edinstvena sestava izdelka KADERMIN (Hialuronska kislina ter Kaolin) ustvarita zaščitni film, ki uravnava eksudat in ustvari ugodne vlažilne pogoje za celjenje. Kadermin vsebuje antimikrobne, absorbcijske in vlažilne lastnosti.  Srebrovi ioni v Kaderminu so vezani na silicijev dioksid in s tem zagotavljajo večjo koncentracijo le-teh, ne prihaja pa do nalaganja srebra, ki bi lahko nastalo z dolgotrajno uporabo, zaradi česar se Kadermin lahko uporablja neomejeno. Srebrovi ioni so sposobni blokirati encime celičnega respiratornega sistema mikroorganizmov brez poškodbe človeških celic.

Kako ga uporabljamo?

Očistite rano in njeno okolico. Pred uporabo pretresite. Vsebino držite pokončno  in popršite 10cm nad rano, toliko, da pokrijete njeno celotno površino.  Nanesite 1-2 krat dnevno (po potrebi lahko večkrat) odvisno od stanja rane in  klinične prakse. Otroci lahko uporabljajo Kadermin od 3 leta dalje.

Samo za zunanjo uporabo. Ne nanašajte na sluznico in oči. 


Mnenje vodje opeklinskega oddelka UKC Ljubljana o izdelku Kadermin:

Mnenje o uporabi izdelka Kadermin je podal tudi as. dr. Albin Stritar, dr. med., vodja opeklinskega oddelka UKC Ljubljana, MBC predstavnik za Slovenijo


»Preparat vidim zelo uporaben za zdravljenje opeklin, predvsem v času prevez, pri pacientih, kjer so izpostavljene večje površine telesa. Nanaša se po protokolu proizvajalca. Prah prepoji operirano področje in ga s tem zaščiti. Uporaba se priporoča v akutni fazi. Preparat nima nikakršnih toksičnih lastnosti. Aplikacija je enostavna. Področje po nanosu klinično ne spreminja barve. Glede na to, da so omenjeni preparati zelo maloštevilni in nekateri izključeni iz uporabe, Kadermin sprej vidim kot pomembno antimikrobno pršilo, predvsem pri negi opekliniskih ran in večjih odvzemnih mestih. Aplikacija pršila je dosti enostavna, tudi npr. za preveze na domu s pomočjo patronažne službe. Opazujemo pršilo kot primerno  tako ta hospitalno kot ambulantno uporabo.«

Komentiraj