• Zapisal/a: text_none_author
  • Objavljeno v:
  • Ustvarjeno: 2017-10-03
  • Ogledov: 2451
  • Komentarjev: 0

PEDIACYN – prva izbira pri zdravljenju atopijskega in drugih vrst dermatitisa in ekcemov

Nega kože, ki trpi zaradi atopijskega dermatitisa potrebuje posebno nego. V tokratni novički vam podrobneje predstavljamo naš izdelek - Pediacyn, v teoriji in praksi.

Oseba z atopijskim dermatitisom, znanim tudi kot atopični ekcem, ima zelo občutljivo kožo, ki srbi in je izjemno suha. Ni znano kaj povzroča atopijski dermatitis, odvisen je od različnih genetskih in alergijskih faktorjev ter družinske anamneze. Zaradi nepravilnega delovanja koža ne more zadržati vlage, kar privede do izjemno suhe kože. To povzroča srbenje, kar je najpomembnejše dejstvo atopičnega dermatitisa. Poleg srbenja pride še do rdečice, pacienti pa s praskanjem velikokrat še bolj poškodujejo kožo, kar povzroči vnetja in bakterijske okužbe. Simptomi atopijskega dermatitisa: srbenje, rdečica, suha, občutljiva in razpokana koža, izpuščaji, vneta koža, cikel srbenje - praskanje – srbenje.

Pediacyn™ je generacija  hidrogelov, ki vsebujejo protivnetne in protimikrobne učinkovine za zdravljenje atopijskega dermatitisa, izdelke je primeren tudi za otroke od treh mesecev dalje. Gel je enostaven za aplikacijo in vlaži kožo.

Hidrogel Pediacyn™ za zdravljenje atopijskega dermatitis umirja kožo in deluje protivnetno, odpravlja rdečico in srbenje, deluje protimikrobno, je pH nevtralen, netoksičen, necitotičen, ne tanjša kože, ker ne vsebuje kortikosteroidov, je tudi varen za uporabo okoli ust, oči in nosu.

Kot zastopniki smo vedno veseli pozitivnih odzivov iz trga in danes vam predstavljamo eno izmed uspešnih zgodb zdravljenja simptomov atopijskega dermatitisa. V mesecu oktobru vam na ta izdelek nudimo 10% popust na naročila prek naše spletne strani.


Javila se nam je mamica treh otrok, Maja G.V., ki se z atopijskim dermatitisom srečuje pri sedemletni hčerki Zoji, in opisala svojo izkušnjo.

»S problematično kožo se pri hčerki borimo praktično že od rojstva. Pri treh mesecih je dobila alergijo na sonce in ran, ki jih je imela, se ne da opisati. Po antibiotičnem zdravljenju se je stanje sicer izboljšalo, vendar smo se z rdečico in srbečico borili več ali manj ves čas. Težave so bile izrazitejše v jeseni, pozimi in začetku pomladi. Predpisali so nam cel kup različnih mazil, od mazil priznanih farmacevtskih družb, do mazil, ki so jih zmešali v lekarni (na osnovi hladilnega mazila, tudi na osnovi olivnega olja itd.), vendar nam prav nič ni pomagalo. Po seriji alergoloških testov smo pred dobrim letom le prišli do končne diagnoze – atopijski dermatitis in alergija na pršice. Ravno v tem času pa smo na priporočilo preizkusili tudi mazilo Pediacyn. Iskreno povedano nisem več verjela, da nam lahko karkoli pomaga, kajti leta smo neuspešno menjali mazila, sama sem naročala tudi popolnoma naravne mazila iz konoplje in še cel kup drugih, vendar vse neuspešno, pomagalo ni nič. Potem pa nam je kolegica omenila in svetovala naj preizkusimo Pediacyn. Razlika je bila neverjetna in to že v nekaj dneh. Zares lahko potrdim, da je to edini izdelke, ki nam pomaga. Zoja je imela največ težav na predelih rok, nog, trebuščka in okoli ust in vesela sem bila, ko sem ugotovila, da je gel varen za uporabo okoli ust in ne draži sluznice. Dodatni stimulans je bilo tudi dejstvo, da ne vsebuje kortikosteroidov in zato ne tanjša kože. Za nas – čista zmaga!


Mamice, ki se s to težavo (naši je pridružena še alergija na pršice) srečujejo vedo, da se otroci spraskajo do krvi, jokajo, da jih srbi, ti pa jih nemočno gledaš in jim ne moreš pomagati. S temi »mlini na veter« smo se borili tudi mi, vse dokler nismo preizkusili Pediacyna. Kot mami mi je neskončno odleglo, da imam v svojih rokah končno nekaj kar mojemu otroku popolnoma omili simptome dermatitisa. Priporočam in še enkrat, priporočam!«


Slika: Zoja s popolnoma lepo in nerazdraženo kožo – rane, srbečica in rdečica okoli ust so popolnoma izginile (osebni arhiv)

Komentiraj