Microdacyn, hidrogel za celjenje vseh vrst ran/ 250 g


  • 24,20€

  • Brez DDV: 22,10€

Microdacyn® Hidrogel je stabiliziran, elektroliziran gel, primeren za hidriranje nekroz/mrtvin in fibrinskih oblog na tkivu. Uspešno odstrani obloge ter pripomore k hitrejšemu celjenju rane. Odpravlja vnetja in okužbe (bakterije, viruse, glive). Zmanjšuje mikrobno obremenitev tako, da uničuje patogene enocelične organizme brez strupenih ali drugih škodljivih učinkov na človeško telo. Ni toksičen, ne draži kože ter nevtralizira neprijeten vonj. 

Primeren za večkratno uporabo 

V primerjavi z večino hidrogelov se Microdacyn® Hidrogel lahko uporablja 60 dni po odprtju. Poleg tega je mogoče uporabiti hidrogel razpršilnik za več bolnikov. Hidrogel vsebuje poleg H2O in NaCl še pomožni snovi HOCL ter NaOCL. Te snovi poleg stabilnega pH zagotavljajo stabilnost izdelka. 

Prednosti

Ker Microdacyn® Hydrogel ne vsebuje kemikalij betaina ter bigvanidina, se lahko uporablja tudi na izpostavljenih delih kosti, hrustanca, vezi in kitah. Lahko se uporablja v kombinaciji z vsemi sodobnimi oblogami za rane tudi s srebrom in jodom.

Indikacije 

Microdacyn® Hydrogel se uporablja za hidriranje vseh vrst ran (mrtvin in fibrinskih oblog) ter za opekline 1. In 2. stopnje.
Rok uporabe: 15 mesecev na sobni temperaturi, če je embalaža zaprta. Uporabiti v 60 dneh po odprtju.
Sestavine: Elektrolizirana H2O, NaCl; Pomožne snovi: HOCL in NaOCL, Stabilen pH, Gelling agent , Film forming agent. Microdacyn® 60 Hidrogel je okolju prijazen, zato ga ni potrebno zavreči kot bolnišnični odpadek.
Na voljo 120g in 250g.
 

Navodila: 

  1. Z raztopino Microdacyn® 60 Wound Care odstranimo ostanke katerekoli sodobne obloge. Očistimo dno rane in ne izpiramo z vodo ali katerokoli drugo raztopino. Ko ste rano očistili, prepojite mehko gazo npr. 10x10cm z raztopino Microdacyn od 15-25 ml ter položite gazo neposredno na rano. Pustite na rani do 15 min, lahko 1-3 krat dnevno.
  2. Pustimo, da se raztopina vpije, vendar rane ne osušite. Na vlažno rano nanesemo Hidrogel.
  3. Microdacyn® 60 Hidrogel apliciramo na očiščeno dno rane 2-5 mm. Na rani lahko ostane do 3 dni.
  4. Kot sekundarno oblogo lahko uporabimo katerokoli sodobno oblogo za rane.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Captcha

Oznake: microdacyn-hidrogel-250g